top of page
1 hato toren en langdingsbaan en bergen.jpg

VERTREKKEN

EMIGREREN VAN CURAÇAO...

ER ZIJN OOK MENSEN DIE, OM WELKE REDEN DAN OOK, HET EILAND VERLATEN.

Naast het feit dat veel mensen graag op Curaçao willen wonen en werken, zijn er ook personen die, om welke reden dan ook, het eiland verlaten. I for all verzorgt uw uitschrijving en helpt u bij de zaken die moeten worden afgehandeld voordat u het eiland definitief verlaat of als u reeds in het buitenland verblijft.

Voor Nederlanders en Amerikanen die het eiland willen verlaten geldt er een simpele procedure. Zolang de belastingzaken netjes zijn afgehandeld en er geen openstaande boetes zijn, is het vrij eenvoudig om definitief te vertrekken d.m.v. een uitschrijving uit het gemeenteregister alhier. U ontvangt dan het verhuisbericht waarop de gemeente en het land staat vermeld waarnaar u gaat verhuizen. Voor personen met een andere nationaliteit geldt dat er een uitgebreide procedure moet worden doorlopen voordat u mag vertrekken; de zogenaamde stempelprocedure. U dient een aantal stempels bij de verschillende overheidsinstanties te halen en pas als al deze stempels aanwezig zijn, kunt u zich uitschrijven uit het gemeenteregister en ontvangt u het zogenaamde verhuisbericht. Ook hiervoor geldt dat de belastingzaken afgehandeld moeten zijn en de eventuele openstaande boetes betaald dienen te zijn.

cole-marshall-cKbKFQa32Q4-unsplash.jpg

I FOR ALL VERZORGT DE GEHELE UITSCHRIJVING

Wij verzorgen uw uitschrijving als u zelf niet in de gelegenheid bent dit te doen of als u zelf al in het buitenland verblijft. Als u wenst dat I for all ook uw belastingzaken be- en afhandelt dan kan dit en dan stellen wij hiervoor een machtiging op. I for all draagt dan zorg voor uw belastingaangiftes mits de juiste informatie voorhanden is zoals loonstrookjes en jaaropgaves e.d. Tevens zullen wij het contact onderhouden met de belastingdienst totdat alle belastingzaken be- afgehandeld zijn. Dit kan namelijk veel tijd in beslag nemen. I for all zal dan ook voor u verifiëren of u nog openstaande boetes heeft en deze voldoen. Heeft u een eigen bedrijf dat moet worden opgeheven? I for all zorgt ervoor dat uw bedrijf bij de overheidsinstanties wordt uitgeschreven. Heeft u nog meer vragen voordat u vertrekt? Laat het ons gerust weten. Wij helpen u graag.

bottom of page