top of page
3 doorklik horecavergunning 3 brede foto terras boven vintage met tafels horeca.jpg

HORECA-/

RESTAURANTVERGUNNING

ER KOMT IETS MEER BIJ KIJKEN...

WIL JE EEN HORECAZAAK BEGINNEN?
VERGEET DE VERGUNNINGEN NIET

Als u uw bedrijf heeft opgericht, kunt u starten met de horecavergunning. Als dit niet het geval is, leest u eerst oprichten horecazaak. Gaat u alcohol schenken in uw horecabedrijf? Dan moet u een "Horecavergunning" aanvragen bij het Vergunningenloket van het Ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening. Om in aanmerking te komen voor een horecavergunning moet u aan verschillende verplichtingen en voorwaarden voldoen.

Deze verplichtingen en voorwaarden hebben betrekking op:

  1. Bouwconstructie (bouwvergunning, situatieschets locatie tekening van alle ruimtes in het gebouw etc. etc.)

  2. Brandveiligheid (alle veiligheidsvoorwaarden zoals nooduitgang, vluchtwegen, scheidings- en brandwerende muren, afzuigkappen, gasafsluiting, brandmeldinstallatie, etc. etc.)

  3. Hygiëne (inspectielijst met de “100 puntentelling”)

  4. Openbare Orde, sluitingstijd, voldoen aan maximale productie aantal decibel bij muziekinstallatie, live-muziek etc. etc.

  5. Mogelijke hinder voor de omgeving en het milieu, rioolaansluiting, vetafscheider, gasflessen, afzuiginstallatie, opslag schoonmaakmiddelen/chemicaliën etc. etc.

Voor het verkrijgen van de horecavergunning moeten alle 5 bovengenoemde punten in orde zijn en om aan bovenstaande punten te voldoen zijn helaas al heel veel verschillende handelingen en acties nodig!

Op Curaçao kunt u de volgende  horecavergunningen aanvragen: vergunning Koffiehuis, vergunning Restaurant A, vergunning Restaurant B, vergunning Bierhuis, slijtvergunning, vergunning Hotel, vergunning Logement, vergunning Sociëteit;vergunning Grossier, vergunning Ijshuis, combinatie Koffiehuis/Restaurant en combinatie Bierhuis/Restaurant.

cole-marshall-cKbKFQa32Q4-unsplash.jpg

I FOR ALL VERZORGT HET GEHELE PROCES

I for all verzorgt dus alles wat met het opzetten van een bedrijf en een horecazaak te maken heeft.

Neem contact met ons op. Wij helpen u graag.

bottom of page