top of page
2 doorklik eigen horecebedrijf brede foto boven vergunningenloket.jpeg

HORECAZAAK OPRICHTEN

ER KOMT IETS MEER BIJ KIJKEN...

WIL JE EEN HORECAZAAK BEGINNEN?

Wilt u een horecazaak oprichten op Curaçao dan maak uw borst maar nat. Momenteel is dit een lange en ingewikkelde procedure want er zijn zoveel voorwaarden waaraan u moet voldoen en zoveel verschillende vergunningen die u moet aanvragen dat u echt een lange adem en veel geduld nodig heeft. Ten eerste moeten alle documenten van uzelf in orde zijn. Als u geboren en getogen bent op Curaçao of als een van uw ouders of beide ouders op Curaçao zijn geboren dan is er geen probleem en hoeft u zelf geen vergunning aan te vragen zoals een verklaring van rechtswege , tewerkstellingsvergunning, of verblijfsvergunning. Geldt bovenstaande niet voor u dan dient u eerst over deze benodigde vergunning(en) te beschikken. Pas als deze vergunningen voor u persoonlijk in orde zijn dan kunt u starten met het gehele proces voor oprichting van een horecazaak en daarna de juiste vergunningen voor het openen van een horecazaak.

Heeft u als persoon de juiste “persoonlijke” vergunningen om een horecazaak op te zetten zoals een VRW, TWV of/en VTTV? Dan kunt u starten met het verkrijgen van de juiste documenten en vergunningen om een horecazaak op te richten. Hiermee wordt bedoeld een eenmanszaak, BV/NV of SPF. We spreken dus nog niet over de “horecavergunning”.

Voor het opzetten van een horecazaak zijn allerlei documenten nodig zoals bijvoorbeeld een geldige sedula, uittreksel basisregister, statuten bedrijf, KvK-registratie, cribnummer, vestiging/directievergunning, SVB-registratie, arbeidsregister, etc etc. Dit zijn de documenten/vergunningen die u in uw bezit dient te hebben alvorens u dus kunt starten met de aanvraag voor een horecavergunning. Elders op onze website treft u meer informatie aan over het opzetten van een horecazaak en wat I for all voor u kan betekenen.

Als bovenstaande documenten in orde zijn kan begonnen worden met de gehele procedure ter indiening en afgifte van een horeca/restaurantvergunning.

HORECAVERGUNNING ook wel restaurantvergunning genoemd.

Omdat de wetten op Curaçao op veel vlakken erg verouderd zijn en nog steeds niet zijn aangepast, is het erg lastig welke procedure je nu moet volgen en welke uitzonderingen er zijn of wat wel en niet “gedoogd” wordt. Tevens word je van het kastje naar de muur gestuurd.

Het begint al met de locatie. Is deze wel geschikt voor horeca? Ligt deze in een woonwijk, commerciële wijk of industriële wijk? Is het een monumentaal pand, wordt het verpacht, huurt u het of heeft u het gekocht? Is het 1 gebouw of zijn het meerdere gebouwen en is het 1 perceel of een samengevoegd perceel? Is er al een bouwvergunning aanwezig of moet die nog worden aangevraagd? Allemaal belangrijke vragen waarop u eerst het antwoord moet weten voordat u besluit of u op die specifieke locatie een horecazaak wilt en kunt beginnen.

Als alle bovenstaande zaken duidelijk zijn en voldoen aan de eisen om op die locatie een horecazaak op te starten dan kunt u starten met het proces voor verkrijging van een “Horeca-/restaurantvergunning”.

cole-marshall-cKbKFQa32Q4-unsplash.jpg

I FOR ALL VERZORGT HET GEHELE PROCES

I for all verzorgt dus alles wat met het opzetten van een bedrijf en een horecazaak te maken heeft.

Neem contact met ons op. Wij helpen u graag.

bottom of page